Nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

26.02.2015

Podelitev Nagrad Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2014 bo 4. 3. 2015.

Rdeča nit letošnje podelitve je POGUM.

Vprašali smo...


 Katera je bila vaša najpogumnejša poslovna odločitev?


;
Kaj je za vas pogum, pogumna ideja ali pogumen človek?Ali menite, da je ena od lastnosti, ki jo mora imeti uspešen manager,
tudi pogum, in zakaj?

O Nagradi GZS

Nagrada Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke je najstarejše tovrstno priznanje v Sloveniji, saj se tokrat podeljuje že 47. leto. Prve nagrade Borisa Kraigherja kot priznanja za izjemne dosežke trajnejšega pomena v organizaciji in vodenju gospodarskih organizacij so bile podeljene že leta 1969. To sporočilo so ohranile v svoji vsebini in pomenu na nacionalnem nivoju še danes. Nagrada predstavlja najprestižnejše priznanje gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo podjetja in zagotavljajo nadpovprečno odličnost, konkurenčnost, razvoj in spremembe. V komisiji za nagrade sodelujejo ugledni nagrajenci preteklih let, ki s svojim vzgledom prispevajo k pomenu nagrade.

K prestižnosti Nagrade prispeva tudi povezanost vodilnega človeka družbe in družbe same. Prejemniki Nagrade GZS se uvrščajo v družbo najvidnejših gospodarstvenikov Slovenije, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in družbeno okolje, v katerem delujejo.