SPS

Nagrade GZS - PRESTAVLJENE

Na podelitvi Nagrad GZS se vsako leto zbere več kot 500 gospodarstvenikov, predstavnikov vlade in drugih gostov.
V skladu z Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19), je 52. podelitev Nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, ki naj bi bila ta četrtek, 12. marca, zato PRESTAVLJENA.

52. podelitev Nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke


bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Prireditev v čast nagrajencem bo potekala v luči učenja. Pripovedovala bo zgodbo o življenjski učni poti posameznika - od začetne radovednosti in učenja iz knjig do kompleksnejšega razumevanja vrednot in medčloveških odnosov.

Slavnostni gost na podelitvi bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Poseben gost bo doc. dr. Blaž Koritnik, dr. med., specialist nevrolog, ki bo spregovoril o svojem pogledu na učenje, možgane, nevrologijo, znanost in družbo.
Dr. Koritnik je predstojnik Kliničnega inštituta za klinično nevrofiziologijo na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Od leta 2012 je docent na Katedri za nevrologijo Medicinske fakultete v Ljubljani in predsednik Slovenskega društva za nevroznanost – SiNAPSA. V okviru društva SiNAPSA je dejaven tudi pri širjenju znanja o pomenu možganov v zdravju in bolezni v širši javnosti.

"Sposobnost učenja je najpomembnejša lastnost človeških možganov. Vendar pa se zdi, da sodobne digitalne tehnologije na številnih področjih zmorejo bistveno več kot naš um. Ali možgani torej postopoma postajajo zastarel in neuporaben stroj iz časov analognega sveta? Jih bo potrebno nadgraditi z novim operacijskim sistemom in nanje priklopiti elektronske naprave? Mogoče pa bo tudi v prihodnosti dovolj, da jih znamo uporabljati in skrbeti za takšne, kot so."
Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokroviteljSponzor odličnostiZlati partnerZlata pokroviteljaSrebrni pokroviteljBronasti pokroviteljiLetošnji ambasadorji NagradMala pokroviteljaGlavni pokrovitelj pogostitveMaterialni pokrovitelji