Nagovor predsednika GZS Tiborja Šimonke

Nagrade GZS, 8. junij 2022

 

Spoštovani predsednik republike, spoštovana predsednica državnega zbora, spoštovana ministra, spoštovane gospe, cenjeni gospodje,

Živimo in ustvarjamo v obdobju, ko se je bolj kot kdaj koli prej potrebno zavedati vloge in pomena vsakega posameznika, sočloveka in družbe kot celote.

»Skupaj smo močnejši,« pravi znan slovenski pregovor. A tudi, da smo ljudje, skupnost, tako močni, kot je močan naš najšibkejši člen. Zato je pomembno, da smo si med seboj v oporo, da smo složni, pripravljeni na sodelovanje, na sprejemanje kompromisov, za dobro nas vseh, za bolj optimistični jutri.

Prav to ponazarja tudi rdeča nit nocojšnjega dogodka - »Moč smo ljudje«.

Če uporabim besede letošnjih prejemnikov najstarejših in najprestižnejših gospodarskih nagrad - gospodarskih oskarjev, lahko rečem naslednje: Ljudje smo močni, kadar ostanemo to, kar smo. Če smo enotni, tolerantni, radovedni in usmerjeni v prihodnost. Razvoj podjetja je v veliki meri odvisen od možnosti, ki jih ima posameznik za osebni razvoj. Pri tem je pomembna tudi »kemija« v kolektivu, ki se zgodi, ko smo povezani, slišani, upoštevani in sprejeti. In na koncu, če verjameš v ljudi, si že na pol poti do cilja.

Letošnji nagrajenci se zavedajo, da so njihovi sodelavci največje bogastvo v podjetjih. Razumejo pomen sodelovanja in povezovanja, stalne razvojne naravnanosti ter družbene in okoljske odgovornosti kot kamenčkov, ki sestavljajo mozaike, ki gradijo piramido. Na ta način dosegajo odlične poslovne rezultate. Presegajo samega sebe in zastavljene cilje.

Nocoj naše oskarjevce slavimo. A že jutri jih čakajo novi izzivi. Teh tako njim kot

celotnemu gospodarstvu v prihodnje ne bo manjkalo. Pandemija, enormne cene energentov, pomanjkanje surovin, negotovosti, povezane z geopolitičnimi razmerami v naši bližini so izzivi, s katerimi se vsi bolj ali manj pogumno soočamo.

A slovensko gospodarstvo vsak dan znova dokazuje, da je vzdržljivo, da ima pogum, da ima vizijo. Zato verjamem, da se bo uspešno spopadalo tudi z vsemi izzivi, ki so pred nami. Predvsem pa, da se bomo vsi skupaj zavedali, kako krhka vrednota je mir. Moč smo ljudje. Zato sem prepričan, da bo tudi tu razum prevladal in nam vsem omogočil, da bomo z optimizmom zrli v svetlejšo prihodnost. In če bo tudi okolje spoznalo, da je močno in uspešno gospodarstvo ključ do razvoja, napredka in blaginje naših državljank in državljanov, bomo zmagovalci vsi.

Iskrene čestitke nagrajenki in nagrajencem GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.


Posebna izdaja revije Glas gospodarstva ob 54. podelitvi Nagrad GZS
Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokroviteljSponzor odličnostiZlati partnerZlata pokroviteljaSrebrni pokrovitelj


Bronasti pokroviteljiAmbasadorji nagrad GZSMali pokroviteljiGlavni pokrovitelj pogostitvePokrovitelji pogostitve