Nagrado GZS za leto 2019 so prejeli:Lucija Sajevec
AMZS d.d.

Lucija Sajevec je vodenje družbe AMZS prevzela leta 2014. V tem obdobju so porasli številni kazalniki poslovanja, kot so prihodek, dobiček, število zaposlenih, EBIDTA, ROE, dodana vrednost na zaposlenega itd. Dolgoročen razvoj družbe podpira razvojna strategija, usmerjena k inovacijam, investicijam in prodaji.

Več o nagrajencu

mag. Andrej Ribič
Elektro Ljubljana d. d. 

Javno podjetje Elektro Ljubljana, katerega začetki poslovanja segajo v leto 1896, upravlja največje elektrodistribucijsko omrežje v Sloveniji in preko petih distribucijskih enot preskrbuje z električno energijo več kot 340 tisoč odjemalcev. Andrej Ribič je prevzel vodenje družbe leta 2010. V tem času so se za preko 300 odstotkov povečali čisti dobiček, dobičkonosnost družbe, donosnost sredstev in donosnost kapitala. V 2018 so ustvarili tudi visokih 95 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega.

Več o nagrajencu

Iztok Lipnik in Branko Šeruga
Elrad International d.o.o.

V družbo, ki je bila ustanovljena leta 1995, sta Iztok Lipnik in Branko Šeruga skupaj vstopila leta 1999. Družba za razvoj in proizvodnjo elektronskih naprav je imela leta 1997 69 zaposlenih in 3 mio evrov prihodkov. Danes ima Skupina Elrad (Elrad Int. in 4 odvisne družbe v Srbiji, Hong Kongu, na Kitajskem in v Mehiki) 1.600 zaposlenih in 135 mio evrov prihodkov. 55-odstotni lastnik družbe Elrad Int. je švicarsko podjetje Kona International GmbH.

Več o nagrajencu

Uroš Lozar
TKK d. o. o.

Družba, ki je leta 1947 začela s kopanjem in sušenjem krede, je danes skupaj s svojimi petimi odvisnimi družbami mednarodno uveljavljen specialist visoko kakovostnih izdelkov na področju gradbene kemije – poliuretanske pene in lepila, tesnilne mase, dodatki betonom in maltam itd. Od leta 2013 je v celoti v lasti belgijskega Soudal Holding NV, Uroš Lozar pa je funkcijo izvršnega direktorja prevzel leta 2014.

Več o nagrajencu

Aleš Dolenc
M Sora, trgovina in proizvodnja, d.d.

Dejavnost delniške družbe obsega proizvodnjo in prodajo oken, trgovino in zastopstvo materialov za proizvodnjo oken, vrat in avtomatskih odpiralnih tehnik (enota Norica) in trgovsko dejavnost. Družbo s skoraj 200 zaposlenimi in sedmimi odvisnimi družbami vodi Aleš Dolenc od leta 2004. Da bi utrdili pozicijo vodilnega strokovnjaka za okna v Sloveniji, je strategija podjetja izrazito usmerjena v razvoj izdelkov.

Več o nagrajencu

Sebastijan Suhovršnik
TRO - rezalna orodja, d.o.o.

Sebastijan Suhovršnik, ki vodi družbo od leta 2013, uvaja participativni način vodenja. Družba, ki je imela v letu 2018 147 zaposlenih in ustvarila 13,4 mio evrov prihodkov, od tega 90,8 odstotka na tujih trgih. TRO sodi med največje evropske proizvajalce industrijskih nožev in rezkarjev za miniaturni spoj. Svetovno prepoznavno je podjetje predvsem pri proizvajalcih strojev za recikliranje in predelavo različnih surovin. Izvažajo v 53 držav, skoraj polovica proizvodov je namenjena kupcem v Avstriji, Nemčiji in ZDA.

Več o nagrajencu

Jakob Šušterič
MESI, razvoj medicinskih naprav, d.o.o. 

Jakob Šušterič je leta 2010 skupaj s Tomom Krivcem in Matjažem Španom ustanovil visokotehnološko podjetje MESI, ki se je namenilo izboljšati diagnostiko zamašitev perifernih arterij. Tako so razvili avtomatsko diagnostično napravo MESI ABPI MD, kateri je sledila večja nadgradnja – MESI mTABLET, ki pomaga zdravnikom zgodaj odkrivati tudi druge bolezni.

Več o nagrajencu
Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokroviteljSponzor odličnostiZlati partnerZlata pokroviteljaSrebrni pokroviteljBronasti pokroviteljiLetošnji ambasadorji NagradMala pokroviteljaGlavni pokrovitelj pogostitve