Aleš Dolenc

M Sora, trgovina in proizvodnja, d.d.

Dejavnost delniške družbe obsega proizvodnjo in prodajo oken, trgovino in zastopstvo materialov za proizvodnjo oken, vrat in avtomatskih odpiralnih tehnik (enota Norica) in trgovsko dejavnost. Družbo s skoraj 200 zaposlenimi in sedmimi odvisnimi družbami vodi Aleš Dolenc od leta 2004. Da bi utrdili pozicijo vodilnega strokovnjaka za okna v Sloveniji, je strategija podjetja izrazito usmerjena v razvoj izdelkov. Več

Kaj vam pomeni učenje?

Učenje zame pomeni potešitev radovednosti.

Hobiji

Ukvarjam se z vzdržljivostnimi športi, ultra traili in triatlonom, kar zahteva kar resen trening, tudi nekaj odrekanja. A to me izpolnjuje, v tem uživam, odpihne mnogo težav in v samotnih urah pogovora samega s seboj najdem tudi kakšno rešitev. Prednost je ta, da lahko treniram ob vsakem času, tudi ponoči, in ob vsakem vremenu.

Zanimiva izkušnja

Najbolj zanimiva izkušnja se mi je zgodila na obisku pri poslovnem partnerju na Japonskem, in sicer sem bil presenečen nad zelo urejenim in strukturiranim načinom vodenja sestankov. Bili so zelo pripravljeni, o naših oknih so vedeli več kot mi, vsak njihov udeleženec je imel točno določeno nalogo, zanimiva pa je bila procedura ob začetku in koncu sestanka. Vse je bilo zelo vljudno, a po potrebi tudi zelo ostro in neposredno.