Jakob Šušterič

MESI, razvoj medicinskih naprav, d.o.o.

Jakob Šušterič je leta 2010 skupaj s Tomom Krivcem in Matjažem Španom ustanovil visokotehnološko podjetje MESI, ki se je namenilo izboljšati diagnostiko zamašitev perifernih arterij. Tako so razvili avtomatsko diagnostično napravo MESI ABPI MD, kateri je sledila večja nadgradnja – MESI mTABLET, ki pomaga zdravnikom zgodaj odkrivati tudi druge bolezni. Več

Kaj vam pomeni učenje?

Učenje je pot do nepremagljive volje.

Hobiji

Ukvarjam se z vinogradništvom in vinarstvom. To je po eni strani hobi, po drugi strani pa je lahko tudi resen posel. Vinogradništvo mi pomaga, da razpiham misli, da pogledam na probleme z druge perspektive in da razmislim o novih idejah oz. poslovnih prijemih. Poleg tega pa je steklenica vina odlična iztočnica za marsikateri pogovor s poslovnimi partnerji, ki premaga še tako trdne ovire.

Zanimiva izkušnja

Zadnjih 10 let je bilo izredno zanimivih. Spoznaš neverjetno število ljudi, kultur, njihovih navad in tudi posebnosti. Zgodilo se nam je marsikaj. Denimo, oropali so nas in nepridiprav nam je želel prodati ukradene proizvode nazaj. Kdo bi si mislil, velikokrat nas povezujejo z nogometašem Lionelom Messijem in prav glede tega se je ustvarilo precej lepih spominov.