Iztok Lipnik in Branko Šeruga

Elrad International d.o.o.

V družbo, ki je bila ustanovljena leta 1995, sta Iztok Lipnik in Branko Šeruga skupaj vstopila leta 1999. Družba za razvoj in proizvodnjo elektronskih naprav je imela leta 1997 69 zaposlenih in 3 mio evrov prihodkov. Danes ima Skupina Elrad (Elrad Int. in 4 odvisne družbe v Srbiji, Hong Kongu, na Kitajskem in v Mehiki) 1.600 zaposlenih in 135 mio evrov prihodkov. 55-odstotni lastnik družbe Elrad Int. je švicarsko podjetje Kona International GmbH. Več

Kaj vam pomeni učenje?

Iztok Lipnik, Elrad International
Učenje mi je v veselje in zadovoljstvo. Pomeni širitev lastnih obzorij in pot, na kateri si razjasnim vse, kar me zanima. Skozi učenje si potešim svojo radovednost.

Branko Šeruga, Elrad International
Učenje me vodi do inovativnih zamisli, ki so zame podlaga za kreativne ideje ter nadaljnji razvoj.

Hobiji

Iztok Lipnik, Elrad International
Sem velik ljubitelj glasbe in se že vrsto let ukvarjam z učenjem igranja kitare. Svoj prosti čas namenjam temu hobiju, potovanjem in druženju s prijatelji.

Branko Šeruga, Elrad International
Veliko časa preživljam v naravi, prosti čas pa v največji meri posvečam svojim konjem. Moja hobija sta tudi vinogradništvo in kletarjenje.

Zanimiva izkušnja

Ena izmed zanimivih anekdot izhaja iz naše širitve poslovanja v Mehiko. Ko smo s solastniki dokončno izbrali lokacijo podjetja v osrednji Mehiki, smo na izbrani parceli zapičili Elradovo zastavo. Našo fotografijo ob zastavi in sporočilo o tem veselem dogodku smo nemudoma poslali nekaterim sodelavcem v Sloveniji. Kar hitro so začela prihajati povratna sporočila z začuda zelo podobnimi vprašanji, ali bo morebiti naša nova hčerinska firma na Luni namesto v Mehiki. Šele takrat smo bolje pogledali fotografijo in videli, da je naša parcela v območju fotografije polna vulkanskih kamnin. In res je bilo videti, kot da z našo zastavo stojimo na površini Lune. Seveda smo »zaskrbljene« kolege nemudoma potolažili, da ni skrbi in da se naša parcela resnično nahaja v Mehiki. Najbolj zaskrbljenim pa smo ob povratku v Slovenijo podarili sombrere.