Andrej Ribič

ELEKTRO LJUBLJANA d.d.

Javno podjetje Elektro Ljubljana, katerega začetki poslovanja segajo v leto 1896, upravlja največje elektrodistribucijsko omrežje v Sloveniji in preko petih distribucijskih enot preskrbuje z električno energijo več kot 340 tisoč odjemalcev. Andrej Ribič je prevzel vodenje družbe leta 2010. V tem času so se za preko 300 odstotkov povečali čisti dobiček, dobičkonosnost družbe, donosnost sredstev in donosnost kapitala. V 2018 so ustvarili tudi visokih 95 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega. Več

Kaj vam pomeni učenje?

Učenje je proces, ki se začne ob rojstvu in konča s smrtjo. Temelji na življenjski radosti in radovednosti. Ob današnjih hitro spreminjajočih se tehnologijah je učenje še bolj pospešeno. Pravo učenje pa gre vedno tudi skozi srce; pravo znanje je zame tudi občutenje, spoznanje.

Hobiji

Sem inštruktor potapljanja, podvodni ribič, jadralec, rad igram košarko, rad potujem, berem. Kolikor se le da. Vsak dan greva s psičko na tek v gozd, tudi košarko vsak teden redno igram, ostalo pa, kadar lahko. Najbolje se počutim, če čim bolj pogosto.

Zanimiva izkušnja

Ko sem v Bangladešu delal na veliki hidroelektrarni, smo načrtovali slovesno otvoritev in pogon elektrarne. Vendar pa sem zadnji trenutek, ko so bili že vsi povabljeni na poti na slovesni dogodek, ugotovil, da elektrarna ni pripravljena na poskusni zagon. Ob meritvah mi je postalo kar vroče, vendar sem se ustavil, dvakrat vdihnil in razmislil, kaj storiti. Otvoritev smo kljub temu izvedli, v resnici pa je bila hidroelektrarna v pogonu šele čez dva meseca.