Srečanja članov Kluba nagrajencev GZSKlub nagrajencev GZS bo vodil Janez Škrabec

Na dan podelitve nagrad GZS se je na tradicionalnem spomladanskem srečanju sestalo predsedstvo Kluba nagrajencev GZS. Za novega predsednika kluba je imenovalo Janeza Škrabca (Riko d.o.o.), na okrogli mizi pa so govorili o aktualnih gospodarskih vsebinah.

Besedilo: Tanja Jamnik; foto: Kraftart


Na predlog dosedanjega predsednika Kluba nagrajencev GZS Marjana Lorgerja (COMET, Zreče), prejemnika nagrade GZS 2002, so člani predsedstva imenovali novega predsednika Janeza Škrabca (Riko, d.o.o.). Novi predsednik je nagrado GZS prejel leta 2008, bil pa je tudi dolgoletni predsednik Komisije na podelitev nagrad. Dosedanjemu predsedniku Marjanu Lorgerju se zahvaljujemo za predano dosedanje delo, novemu predsedniku pa iskreno čestitamo in mu želimo uspešno in tvorno delo v prihodnje.

Osrednji temi okrogle mize sta bili gospodarska pričakovanja v Sloveniji v luči geopolitičnih napetosti in rastoče inflacije in postkrizno upravljanje javnih financ in fiskalna pravila. Prvo vsebino je predstavil Bojan Ivanc, glavni ekonomist GZS, drugo pa dr. Davorin Kračun, predsednik Fiskalnega sveta.

Sodelujoči v razpravi in okrogli mizi so bili enotni v stališču, da mora država zagotoviti gospodarstvu konkurenčne pogoje za poslovanje, ga razbremeniti stroškov dela in sprejeti ukrepe za obvladovanje rasti stroškov energentov. Enotni pa so bili tudi v ugotovitvi, da je slovensko gospodarstvo v dobri kondiciji, z inovativnimi podjetji in  podjetji z visoko dodano vrednostjo.  

Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokroviteljSponzor odličnostiZlati partnerZlati pokroviteljiSrebrni pokrovitelj


Bronasti pokroviteljiAmbasadorji nagrad GZSMali pokroviteljGlavni pokrovitelj pogostitve

Pokrovitelji pogostitve