Srečko Jesenek

Tiskarna JESENEK d.o.o.

Srečko Jesenek je družbo ustanovil leta 1986. Danes družba natisne 600 milijonov termo obstojnih etiket za smolno vezane bruse v 11 tisoč različnih dizajnih, njihovi kupci pa so mednarodni koncerni iz Avstrije, Francije, ZDA, Japonske in drugod. Več

Ali je treba pri pohvali misliti na »pravo mero«?

Tudi Srečko Jesenek iz Tiskarne Jesenek priznava, da morda res premalokrat pohvali svoje zaposlene. »Nisem tip človeka za preveliko hvaljenje. Pri hvali je treba imeti v mislih pravo mero,« je prepričan. Sicer pa s pohvalo povezuje tudi osebne dohodke, ki so pri njih precej nad povprečjem tiskarske dejavnosti. »Izplačilo osebnih dohodkov ni še nikoli zamujalo niti za en dan. Redno izplačujemo regrese in božičnice kot tudi vse nadure. Upam, da zaposleni to razumejo kot pohvalo za svoje dobro delo,« poudarja. »Odhodov naših zaposlenih k drugim delodajalcem praktično ne poznamo, kar dojemam kot njihovo pohvalo za moje preteklo in sedanje delo,« je še povedal.

Hobiji

Srečko Jesenek iz Tiskarne Jesenek pa posebnih hobijev, ki bi zahtevali veliko časa, nima. »Najbolj se sproščam ob poslušanju domače in tuje popularne glasbe na visoko kakovostnih hi-fi napravah. V mladosti sem treniral rokomet in si z veseljem ogledam kakšno dobro tekmo,« je povedal.

Družba

Srečko Jesenek iz Tiskarne Jesenek meni, da poslušamo samo še o pravicah: »Več bi se morali zavedati svojih dolžnosti kot pa pravic. Več poudarka bi morali dati spoštovanju vsakega izmed nas in ne bi smeli biti tako odtujeni, kot smo dandanes.« Sosed bi moral, je prepričan Jesenek, sosedu pomagati kot nekoč na vasi, ko nihče ni zgradil hiše brez sosedove pomoči.