Andrej Bajuk, izvršni direktor
TEM Čatež, d.d., Velika Loka


Izvršni direktor in solastnik Andrej Bajuk je v TEM Čatež prišel kot njihov štipendist leta 1990. V tem obdobju je podjetje izgubilo svoje glavni trg v bivši Jugoslaviji. Danes kar 65 odstotkov inštalacijskih stikal in vtičnic lastne blagovne znamke izvažajo na tuje trge, predvsem v EU, kjer so se usmerili k specializiranim kupcem.

S sodelovanjem njihovih razvojnikov z univerzami in razvojnim centrom orodjarstva Tecos, so razvili inovativne proizvode in številne izboljšave, kot so TOUCH, PURE 2M, USB polnilec in TOUCHLESS. Družba z intenzivnim vlaganjem, tako v zaposlene kot v najmodernejšo tehnologijo, proizvodno opremo, orodja, prostore, informacijski sistem in infrastrukturo povečuje svojo konkurenčnost in poslovne rezultate.

Dodana vrednost se je v zadnjih treh letih v povprečju letno povečala za 14 odstotkov oz. za 10.000 evrov na zaposlenega. Povprečna rast prodaje je v zadnjem obdobju skoraj 10 odstotna.

TEM Čatež sodeluje s srednjimi šolami in zagotavlja poletno delo za več deset dijakov. Družba izjemno sodeluje tudi z lokalnim okoljem, kjer podpira številne športne aktivnosti in druge lokalne dejavnosti ter projekte. Vzpostavljeno ima okoljsko politiko in dosežene številne tuje standarde kakovosti.


Pokrovitelji in partnerjiGlavni pokrovitelj
Zlati partner
Poslovno informacijski partner
Zlati pokrovitelji


Zavarovalnica Triglav, d.d.

Bronasti pokrovitelji
Mali pokrovitelji
Glavni pokrovitelj pogostitve
Materialni pokrovitelji