Ivan Cajzek


 
GIC Gradnje d.o.o., Rogaška Slatina

Ivan Cajzek se je po končani srednji gradbeni šoli v Celju zaposlil v lokalnem gradbenem podjetju v Rogaški Slatini kot gradbeni tehnik in tam vodil različne projekte skoraj 8 let. Leta 1990 je ustanovil svoje podjetje GIC GRADNJE, ki je v obdobju njegovega 32-letnega vodenja postalo prepoznavno gradbeno podjetje v Sloveniji in v delu Hrvaške. Pred nekaj leti preraslo okvirje podjetja in ustanovljena je bila skupina GIC, v kateri partnersko posluje več kot 10 podjetij.

Družinsko podjetje GIC GRADNJE se ukvarja z izvajanjem celovitih storitev v gradbeni panogi, prvenstveno z izgradnjo najrazličnejših objektov po celotni Sloveniji. Sledijo sodobnim trendom pridobivanja najzahtevnejših projektov, kot so letališča, nuklearni objekti, pametne tovarne, poslovne stavbe … Podjetje nima bogate reference z več kot 1000 uspešno dokončanimi projekti. Podjetje v svoje poslovne procese vključuje najsodobnejše tehnologije in izboljšave in ima lastne potenciale na več področjih.

GIC Gradnje je eno redkih podjetij iz panoge, ki ima prijavljeno raziskovalno-razvojno (RR) dejavnost pri agenciji ARRS. Na področju raziskav in razvoja sodelujejo v številnih mednarodnih konzorcijih, kjer se ukvarjajo s ponovno uporabo recikliranih materialov v voziščnih konstrukcijah, razvojem nizkoogljičnih betonov, naprednih rešitev na področju digitalizacije gradbene panoge, brezpilotnih letalnikov za uporabo v gradbeništvu ter zagotavljanju kakovosti pri specialnih gradbenih projektih in na področju stroškovne optimizacije gradbenih projektov.

Na področju digitalizacije se spogledujejo s konceptom industrije 5.0, kjer raziskujejo, preverjajo, razvijajo in vpeljujejo napredne rešitve navidezne resničnosti in umetne inteligence, velepodatkov, interneta stvari, blockchain tehnologij na področju gradnje. Pomemben mejnik predstavlja tudi preveritev in sodelovanje pri samodejni gradnji (s pomočjo robotov), ki šele prihaja in bo v gradbeni branži predstavljalo revolucionarno novost.

Zavedajo se pomena razvoja kadrov na vseh ravneh, zato so vzpostavili kadrovski proces, ki temelji na neprestanem izobraževanju in razvoju zaposlenih. Podjetje se aktivno povezuje tudi z univerzami.

Čisti prihodki v podjetju v zadnjih treh letih rastejo povprečno po stopnji 5 %, ustvarjena dodana vrednost pa se je v tem času povečala za 8 % letno.


Intervju z nagrajencemKako doseči odličnost v poslovnem okolju in širši družbi? Ivan Cajzek


Kaj vam pomeni slogan »V družbi odličnih«? Ivan Cajzek


Kaj je po vaši presoji najpomembnejša lastnost odličnega tima? Ivan Cajzek


Katere lastnosti in vrednote so najpomembnejše za doseganje odličnosti? Ivan Cajzek