Radko Luzar


 
L-TEK d. o. o., Šentjernej

Podjetje v družinski lasti je leta 1994 v Šentjerneju ustanovil Radko Luzar. Po zaključenem študiju na Fakulteti za eketrotehništvo je bil dve leti zaposlen na Inštitutu Jožef Štefan, kjer je aktivno deloval na razvojnih projektih, s poudarkom na uporabi v industriji. V podjetju Iskra Upori je leta 1984 prevzel mesto vodje razvoja v podjetju, leta 1994 pa je začel samostojno podjetniško potjo, iz katere je zrasel današnji L-TEK.

Skozi leta se je podjetje razvilo v ponudnika celovitih EMS rešitev, usmerjenega v raziskave in razvoj - od ideje do produkta, od svetovanja do zagotavljanja kakovostne serijske proizvodnje ter izdelave kompleksnih visokotehnoloških proizvodov majhnih in velikih serij. Prednost podjetja predstavljata zmožnost razvoja optimiziranih rešitev po meri vsakega naročnika in hitra odzivnost.

L-TEK po zaslugi tehnoloških inovacij že od vsega začetka uživa ugled specializiranega podjetja, usmerjenega v raziskave, razvoj in proizvodnjo elektronskih modulov, elektromehanskih komponent in programskih rešitev za raznovrstne panoge. Glavni razlogi za rast prometa in dobička se odražajo v multiplikacijskih učinkih vlaganj zadnjih let na področju razvoja izdelkov in storitev, digitalizaciji in optimizaciji poslovanja poslovnih in proizvodnih procesov, vlaganj v promocijske in marketinške aktivnosti in kontinuiranih vlaganj v posodobitev proizvodnih kapacitet.

Razvojno raziskovalna skupina družbe L-TEK d.o.o. skupaj z razvojnimi partnerji deluje na segmentu rešitev interneta stvari, medicinskih pripomočkov in razvoju tehnoloških postopkov za lastne potrebe. Ekipo podjetja L-Tek sestavljajo motivirani in usposobljeni inženirji, specialisti za programsko opremo, elektroniko in elektromehaniko, ki za stranke vedno poiščejo najučinkovitejše in najzmogljivejše rešitve. Dobro klimo v podjetju vsa leta gradijo na odprti in ažurni komunikaciji z zaposlenimi.

Med izvoznimi trgi prednjačijo zahodnoevropski EU trgi ter Švica in Velika Britanija, med novo osvojenimi trgi v zadnjih treh letih pa belgijski in nizozemski.

Čisti prihodki v podjetju v zadnjih treh letih rastejo povprečno po stopnji 22 %, ustvarjena dodana vrednost pa se je v tem času povečala za 26 % letno.

Družba konstantno raste in ustvarja nova delovna mesta. V zadnjih treh letih se je število zaposlenih povečalo za 26 %.


Intervju z nagrajencemKako doseči odličnost v poslovnem okolju in širši družbi? Radko Luzar


Kaj vam pomeni slogan »V družbi odličnih«? Radko Luzar


Kaj je po vaši presoji najpomembnejša lastnost odličnega tima? Radko Luzar


Katere lastnosti in vrednote so najpomembnejše za doseganje odličnosti? Radko Luzar