mag. Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobil, d.d.


mag. Dejan Turk, Nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke Družba Si.mobil, d.d., ki jo vodi mag. Dejan Turk, je v celoti v lasti skupine Telekom Austria in predstavlja enega vodilnih ponudnikov telekomunikacijskih storitev v Sloveniji. Odlikujejo jo izjemno visoki prihodki in dodana vrednost na zaposlenega ter čisti dobiček na zaposlenega, ki skoraj dvakratno presega vrednost v panogi. S pospešenim uvajanjem novih tehnoloških rešitev, ponudbo storitev v oblaku (Popolna pisarna), inovativnimi rešitvami, ki so predvsem produkt lastnega znanja, kot tudi sodelovanja z univerzami in inovativnimi skupinami, nenehno prilagaja svojo ponudbo povpraševanju na trgu. Številne nagrade, ki jih je prejelo podjetje, kot tudi predsednik uprave, so posledica sodobnih, izjemno inovativnih pristopov v vodenju in organizaciji podjetja.

Inovativnost se odraža tudi v pristopih na področju vseh oblik varovanja okolja, sodelovanju v širših ekoloških projektih in družbeno odgovornih aktivnostih.

Iz pogovora za posebno številko revije Glas gospodarstva: Kompas, kocke lego in tisoč minut telefonskih pogovorov

Trg mobilne telefonije je izredno nasičen. Kako na takem trgu uspešno poslovati?
Storitve, ki jih ponujamo, so večinoma popolnoma enake, pogosto imamo celo iste dobavitelje tehnologij in mobilnih telefonov. Razlika je zato v inovativnosti določenih produktov, ki jih povežemo skupaj, in v storitvah, ki jih zagotavljamo. Včasih smo telefone dali v škatlo, dodali SIM-kartico in prodali pri pultu. Danes so telefoni vse bolj pametni, uporabniki se vse pogosteje vračajo v trgovino, kličejo klicni center, potrebujejo pomoč pri nastavitvah. Tu se bije pravi konkurenčni boj.

Kakšna je pri ustvarjanju zgodb o uspehu vloga Gospodarske zbornice Slovenije?
Seveda so inštitucije, ki delujejo v povezavi z menedžmentom prve, ki morajo poskrbeti za primere dobrih praks in izmenjavo teh med podjetji. Tudi ugled GZS, ki je še vedno zelo velik, spodbuja podjetja in gospodarstvenike k profesionalnemu in etičnemu vodenju. O tem, kaj je prav in kaj je narobe, se tudi v gospodarstvu še vedno preveč samo govori in premalo naredi.





Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokrovitelj



Sponzor odličnosti



Zlati partner



Zlati pokrovitelji



Srebrni pokrovitelj


Bronasti pokrovitelji



Ambasadorji nagrad GZS



Mali pokrovitelj



Glavni pokrovitelj pogostitve

Pokrovitelji pogostitve