MAREMICO.: Postelja po meri


Direktor podjetja MAREMICO, d.o.o.Emil Marinšek, je prejemnik Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2012.

   

Začetki podjetja Maremico segajo v leto 1994. Direktor podjetja Emil Marinšek je sprva začel s prodajo vodnih postelj, ki so se že v začetku prodajale pod lastno blagovno znamko Lectus. Nato so dolgoletne izkušnje z vodnimi posteljami dala krila in energijo, da smo jih začeli razvijati tudi sami.

Lastna proizvodnja nam omogoča, da lahko vzdržujemo kvaliteto sestavnih delov in končnih izdelkov zares na visokem nivoju. 

Žal je to dandanes redkost, sploh med ponudniki ležišč. Trenutne razmere na trgu in želja po čim večjem dobičku, silijo nekatera podjetja, da kupujejo cenejši in manj obstojnejši material ter selijo proizvodnjo v dežele s cenejšo delovno silo.

Leto 2006 je bilo za nas prelomno letoPoleg razvoja slovenske vodne postelje Lectus smo začeli razmišljati, kako bi lahko ostalim ljubiteljem zdravega spanja ponudili ležišče, ki ni vodno, a kljub temu nudi vse prednosti vodne postelje. 

Ekipa Maremica, na čelu z vodjo razvoja in tehničnega sektorja Tinetom Marinškom, je razvila revolucionarno ležišče Leticia. Gre za modularno ležišče, ki se izdela glede na telesne lastnosti, spalne navade ter morebitne zdravstvene težave vsakega naročnika.

Danes lahko rečemo, da smo vodilni proizvajalec kakovostnih vodnih postelj Lectus ter modularnih ležišč Leticia v svojem tržnem segmentu, ki kupcem poleg visokokakovostnih ležišč ponuja tudi svetovanje pred nakupom ter celovite poprodajne storitve.

Naša ležišča prodajamo tako na slovenskem kot tudi na tujem trgu. Rezultati so vidni. Vsako leto izvozimo več ležišč in pridobimo zaupanje novih tujih poslovnih partnerjev, ki so zainteresirani za nakup naših ležišč in jih ponuditi svojim končnim kupcem. Tako se zgodba Lectusa in Leticie širi ne samo na slovenskem, temveč tudi na tujih trgih. Kot dokaz za to so številna priznanja in nagrade ter seveda naši številni kupci, ki nam zaupajo.

Verjamemo, da Slovenija na področju gospodarstva premore veliko znanja, inovativnosti, kakovostnega razvoja in sposobnih ljudi, ki so ključni pisci zgodbe o uspehu. Le z dobro organiziranim delom, z jasno zastavljenimi cilji, kvalitetnimi izdelki in dobro ekipo ljudi lahko prebrodimo trenutno krizo. Ne bo lahko. Tudi odpuščanja so žal del te zgodbe. Vendar to ne sme biti razlog, da se ustavimo oz. naredimo korak nazaj. Sledimo ciljem in racionalno načrtujmo prihodnost. 


Avtor: MAREMICO, d.o.o.