Si.mobil: Osem mladih je že dobilo prvo zaposlitev


 Predsednik uprave Si.mobil, d.d., mag. Dejan Turk, je prejemnik Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2012.

Služba me ne išče, projekt, ki so ga mladi izglasovali za prejemnika sredstev 11. Žura z razlogom in zanj tudi darovali del sredstev, je v polnem zagonu. Eden prvih zaposlitvenih projektov za mlade v Sloveniji je v štirih mesecih izvajanja pomagal kar osmim mladim do zaposlitve.

Projekt Služba mene išče je organiziran znotraj petih lokalnih zaposlitvenih klubov po vsej Sloveniji. Okrog 60 mladih v Ljubljani, Mariboru, Zagorju, Novi Gorici in Kopru se dvakrat mesečno dobiva v klubih, kjer sodelujejo z mentorji in kadroviki ter intenzivno ustvarjajo svoje karierne poti. Učijo se pisanja kakovostnih življenjepisov, iskanja priložnosti zase in pripravljajo ter realizirajo zaposlitvene načrte. Do zdaj so izpeljali že več kot 40 internih dogodkov ter 10 zunanjih.

»Zaposlitvene klube smo zasnovali tako, da aktiviramo mlade. Mladi morajo sami prevzeti iniciative, ugotoviti, kaj si v resnici želijo početi, in vzpostaviti realna pričakovanja glede zaposlitve. Odgovornost torej nosijo sami, zaposlitveni klubi pa jim pomagajo uresničiti pobude in jih usmerjajo,« je poudarila Alenka Blazinšek, vodja projekta Služba me ne išče. 

V le štirih mesecih, odkar mladi obiskujejo zaposlitvene klube, je kar osem udeležencev dobilo zaposlitev, njihovi odzivi na projekt pa so zelo pozitivni. »S sodelovanjem v zaposlitvenem klubu sem razširila svojo socialno mrežo in spoznala čudovite ljudi, polne dobrih idej,« je povedala Jasna, udeleženka zagorskega kluba, ki je dobila zaposlitev kot učiteljica v Zagorju. »Do odgovora, kaj so moji osebni cilji, sem prišla s pomočjo kluba, saj smo ugotovili, da sem dobra v odnosih z javnostmi,« pravi Špela, udeleženka mariborskega kluba in nova svetovalka za odnose z javnostmi pri projektu Evropska prestolnica mladih.

Da bi člani klubov pridobili čim več izkušenj in doživeli utrip dela v podjetjih, agencijah in drugih ustanovah, so obiskali tudi sedež družbe Si.mobil. Direktorica prodaje in marketinga Eva Aljančič je ob njihovem obisku povedala:»Veseli me, da so sredstva Žura z razlogom šla v prave roke, in da lahko zainteresiranim mladim danes predstavljamo naše delo. Prvi rezultati projekta, ki mlade spodbuja k aktivnemu iskanju priložnosti zase ter jim nudi podporo, nam vsem pomeni veliko in zagotovo bomo mlajšim generacijam tudi v prihodnje poskušali karseda prisluhniti ter pomagati.«

Mlade je sprejel tudi član uprave Boštjan Škufca Zaveršek, ki je svojo poslovno pot začel v Si.mobilu kot študent, nato pa napredoval vse do člana uprave, odgovornega za finance. 

»Osem zaposlitev za mlade iskalce dela v zgolj štirih mesecih je odličen dosežek, ki potrjuje kakovost projekta. Vsem čestitam ob prvi zaposlitvi in jim želim veliko kariernih uspehov,« je dejal.

Zaposlitveni klubi bodo v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Zagorju potekali do zaključka projekta v maju 2013. Podrobnosti lahko najdete na Facebook strani Služba me ne išče ali spletnem mestu Talentiran.si/sluzba-me-ne-isce


Avtor: Si.mobil, d.d.