RLS se širi: 20. septembra 2012 je potekala svečana otvoritev RLS poslovne stavbe v PC Komenda


 
Direktor podjetja RLS, d.o.o., Janez Novakje prejemnik Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2012.

 

»Še posebej sem ponosen na vse sodelavce. Skupaj smo ustvarjali uspeh podjetja v pogojih, ko je bilo potrebno veliko improvizacije in iznajdljivosti, da smo dosegli to, kar danes imamo. Veselim se nadaljnjega sodelovanja,« je 20. septembra 2012 ob svečani otvoritvi nove poslovne stavbe zaključil svoj govor Janez Novak, direktor podjetja RLS Merilna tehnika, d.o.o.. V podjetju že dobrih 20 let razvijajo, proizvajajo in tržijo magnetne senzorje pomika in zasuka. Njihove inženirje odlikuje inovativnost in želja po odkrivanju naprednih rešitev za zahtevne delovne pogoje, zaradi česar so njihovi izdelki prisotni po vsem svetu, v avtomobilski, letalski, tiskarski industriji, tehnologiji obnovljivih virov energije, logistiki in medicini. 


 

Leta 2000 so vzpostavili partnerski odnos s podjetjem Renishaw iz Velike Britanije, ki s svojim visoko usposobljenim kadrom in razvejano prodajno mrežo omogoča prodajo magnetnih senzorjev po vsem svetu. Svoje zaupanje v sodelovanje in dobre odnose je na otvoritvi izrazil tudi Sir David McMurtry, ustanovitelj in večinski lastnik podjetja Renishaw: »Še vedno ne morem verjeti svoji sreči toliko let nazaj, ko sem prvič srečal Janeza (Novaka). V Zürichu mi je pokazal nek interpolator in izdelek me je impresioniral, saj sva navsezadnje oba tehnološka zanesenjaka. Toda tisto, kar je name resnično naredilo vtis, ni bil interpolator, ampak ta človek. Njegovo navdušenje je bilo neverjetno in še vedno mu ga ni niti malo zmanjkalo.«

RLS stavba v Poslovni coni Žeje pri Komendi je z 2.800 m2 trikrat večja od starih prostorov na skupno petih lokacijah v Dobrunjah, kar omogoča višjo kakovost poslovanja, boljše delovne pogoje za zaposlene, širitev razvoja in proizvodnje; s tem, ko so v isti stavbi združeni vodstvo, administracija, razvoj in proizvodnja, pa so še izboljšali interno komunikacijo. Stavba vključuje t.i. čiste prostore v velikosti 160 m2, ki izpolnjujejo zahteve standarda ISO 8, razvojni in proizvodni del z antistatično in elektroprevodno talno oblogo, merilnico z ločenim temperaturnim režimom, izboljšano IT mrežo in več konferenčnih prostorov. Z novo opremo in ustreznimi prostori bodo kot eno vodilnih podjetij s področja magnetne senzorike lažje zadostili zahtevam globalnega trga.

Kljub povečanemu obsegu aktivnosti, ki jih prinese gradnja, so poslovno leto zaključili s 24 % povečano rastjo poslovanja, se uvrstili med finaliste izbora za najboljšega slovenskega zaposlovalca Zlata nit 2011 ter se s svojim inovativnim izdelkom LinACE, katerega razvoj je bil subvencioniran s strani slovenskega Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, uvrstili med 20 finalistov za nagrado Hermes Award 2012 na mednarodnem Hannoverskem sejmu.


 

Odnosi med zaposlenimi ostajajo ključna vrednota v podjetju in zdi se, da so se direktorjevega navdušenja nalezli tudi zaposleni, kar je opazil tudi Sir David Mc Murtry: »V veselje mi je, da sem srečal vse zaposlene – naravnost čudoviti so (...). Zadovoljen sem, kako dobro znamo sodelovati (...), in seveda skupaj z Janezom nas čaka čudovita prihodnost!«


Avtor: RLS Merilna tehnika, d.o.o.