Metal Ravne: Razvoj na 400 letih podlage


Glavni direktor podjetja Metal Ravne, d.o.o.
Andrej Gradišnik, 
je prejemnik Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2012.

Metal Ravne, ki spada v skupino SIJ – Slovenska industrija jekla, je podjetje s 400-letno tradicijo izdelave jekla na Koroškem. Pripadnost in znanje zaposlenih in lastni razvoj, ki mu v podjetju dajemo velik poudarek, slonita na znanju in izkušnjah mnogih generacij.


Naložba v napravo za izdelavo
super čistega jekla
Delujemo namreč v panogi, ki je že od nekdaj izpostavljena velikim nihanjem, v zadnjih letih pa tudi pritiskom nizkocenovnih proizvajalcev z Vzhoda. V podjetju zato ves čas razvijamo nove učinkovite tehnologije s cilji izboljšanja kakovosti in uporabnosti obstoječih izdelkov, nižanja proizvodnih stroškov in razvoja novih izdelkov, s katerimi vstopamo v zahtevne gospodarske segmente, kjer največ šteje kakovost in je zato konkurenca omejena.

 Vsako leto v povprečju razvijemo sedem novih jekel in kar petdeset novih izdelkov. S proizvodnjo in prodajo 70.000 do 80.000 ton gotovih izdelkov na leto smo specializira mini jeklarna za visokokakovostna jekla, ki se ne ukvarja s proizvodnjo nizkocenovnih masovnih jekel.

V zadnjih šestih letih smo vložili prek 120 milijonov evrov v proizvodne agregate, ki omogočajo izdelavo zelo homogenih jekel, večje in težje izdelke - do 45 ton težkih ingotov - in mehansko obdelavo naših končnih izdelkov. 

Seveda pa bi bili sicer dragi stroji in naprave brez uporabne vrednosti, če ne bi razvili ustreznih tehnologij, ki jih za zahtevni Metalov program ne moreš kupiti na trgu. V zadnjih treh letih so naši strokovnjaki za svoje inovacije prejeli dve zlati in eno srebrno priznanje GZS. Na osnovi tega raste dodana vrednost našim izdelkom in se širi ponudba podjetja tako z vidika vrst jekel kot tudi oblike in teže izdelkov.

Prav široka ponudba, skupaj z globalnim trgom, saj prodajamo svoje izdelke v 43 držav od Evrope in Amerike pa do Daljnega vzhoda, nam v negotovih razmerah omogoča večjo prožnost in s tem varnost.

Pri svojem delu ves čas iščemo in ustvarjamo konkurenčne prednosti, ki jih aktivno predstavljamo na trgu, vse z namenom biti v vsaki gospodarski situaciji boljši od naše neposredne konkurence. To nam uspeva in zato krepimo svoj položaj na trgu.

 


Mehansko obdelane palice iz visokokvalitetnega jekla Metala Ravne

Fotogalerija


Avtor: Metal Ravne, d.o.o.