Nagrada Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke se podeli




Sonji Gole,
glavna direktorica
Adria Mobil d.o.o.,

kot visoko priznanje za izjemne dosežke trajnejšega pomena v gospodarstvu
 
 

 

Sonja Gole se je rodila 20.oktobra 1961. Je diplomirana ekonomistka, glavna direktorica in direktorica gospodarskega sektorja Adrie Mobil, podjetja, s katerim je tesno povezana od samega začetka svoje poklicne kariere.

Že prva zaposlitev jo je namreč privedla v podjetje Industrija motornih vozil (IMV) Novo mesto, kjer je v oddelku za zunanjo trgovino spremljala izvoz in financiranje počitniških prikolic, kasneje pa se je osredotočila na analizo poslovanja podjetij v tujini, katerih naloga je bila trženje počitniških prikolic in avtodomov.

Sonja Gole je s preoblikovanjem IMV Novo mesto 1990 prevzela funkcijo vodje finančne službe, leta 1994 pa mesto direktorice gospodarskega sektorja na novo nastalega podjetja Adria Caravan. Po njegovi razpustitvi je leta 1995 začela delovati v do tedanji odvisni družbi Adria Mobil. Imenovana je bila za direktorico gospodarskega sektorja, leta 1996 pa tudi za glavno direktorico Adrie Mobil.

Zastavila je poslovno strategijo, ki temelji na usmerjenosti v izvoz, strateškem pridobivanju novih trgov in razvojni naravnanosti. Ta poteza se je izkazala za pravilno, saj Adria Mobil od leta 1996 ves čas dosega 23 do 30-odstotno letno rast prometa, odpira številna nova delovna mesta in se je trdno umestila med pet vodilnih izdelovalcev prikolic in avtodomov na evropskem trgu.

Uspehi Adrie Mobil niso ostali neopaženi. Podjetje je dobilo priznanje časnika Finance za četrtega. največjega slovenskega zaposlovavca v letu 1999 in znak Gazela 2001 Gospodarskega vestnika za tretje mesto med najhitreje rastočimi družbami v dolenjski regiji. Sonjo Gole je s priznanjem za uspešno vodenje leta 2001 odlikovala Mestna občina Novo mesto, nominirana pa je bila tudi za Slovenko leta.

Kot članica Združenja Manager je Sonja Gole aktivna v Upravnem odboru Sekcije managerk, deluje kot članica Nadzornega sveta Zavarovalnice Tilia in kot članica Odbora za gospodarstvo v Mestni občini Novo mesto. Je tudi članica nadzornega sveta v Pokojninski družbi A.

Sonja Gole je poročena in ima dve hčeri. Navdušeno smuča in plava, rada pleše in hodi v hribe. O sebi pravi, da je po naravi optimistka. V življenju jo vodi moto, da je prepričanje v uspeh že pol poti do cilja.

Sonja Gole
je s svojim znanjem in izkušnjami ter načinom vodenja in upravljanja gospodarske družbe dokazala, da je tudi v Sloveniji  mogoče enakopravno slediti globalnim tržnim potrebam ter le-tem sproti prilagajati tehnologijo, strukturo in upravljanje podjetja.





Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokrovitelj



Sponzor odličnosti



Zlati partner



Zlati pokrovitelji



Srebrni pokrovitelj


Bronasti pokrovitelji



Ambasadorji nagrad GZS



Mali pokrovitelj



Glavni pokrovitelj pogostitve

Pokrovitelji pogostitve