Nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke prejme




Janez Lotrič
predsednik uprave
Petrol, d. d., Ljubljana,

kot visoko priznanje za izjemne dosežke trajnejšega pomena v gospodarstvu
 
 

 

 

Janez Lotrič je letnik 1955, rojen v Celju. Študiral je na Pravni fakulteti in opravil tudi pravosodni izpit. V podjetju Petrol Commerce je začel kot pravni svetovalec in kmalu postal direktor Sektorja za sistem, pozneje pa je bil hkrati tudi direktor Sektorja za mednarodne finance. Leta 1995 je postal pomočnik generalnega direktorja in član poslovodnega odbora za področje mednarodnega delovanja Petrola, leta 1997 je bil imenovan za člana uprave delniške družbe Petrol, februarja naslednjega leta pa za predsednika uprave družbe.

Janez Lotrič je Ljubljančan, oče dveh srednješolcev. Poleg prava je študiral tudi filozofijo, zato danes spremlja vsa dogajanja na kulturni sceni in je reden obiskovalec gledaliških predstav ter tudi alternativnih, likovnih in kiparskih razstav. Je redni bralec domače in tuje literature in pohodnik.

Janez Lotrič je tudi predsednik nadzornega sveta Slovenske izvozne družbe, podpredsednik nadzornega sveta Pokojninske družbe A in predsednik nadzornega odbora Gospodarske zbornice Slovenije. Predseduje Slovenskemu nacionalnemu naftnemu komiteju WPC, je podpredsednik slovenskega nacionalnega komiteja WEC, predsednik sveta Mednarodnega grafičnega likovnega centra, podpredsednik AMZS in član Foreign Policy Association v New Yorku.

Petrol je vodilna slovenska energetska družba, ki Sloveniji zagotavlja strateško oskrbo z naftnimi proizvodi in drugimi energenti. Prek razvejene mreže bencinskih servisov voznikom ponuja vse, kar potrebujejo na poti, hkrati pa gospodinjstvom omogoča tudi celodnevno preskrbo z živili in drugim trgovskim blagom.

Obstoječi obseg poslovanja na področju energetike je skupina Petrol dopolnila še s proizvodnjo, prodajo in distribucijo električne in toplotne energije ter z dobavo in distribucijo zemeljskega in utekočinjenega naftnega plina. Posebno razvojno področje pa predstavljajo projekti na področju ekologije in v okviru tega projekti čiščenja odpadnih vod.

Janez Lotrič je podjetje poslovno diverzificiral in vanj vnesel poslovno uspešnost z ekspanzijo in konkurenčnostjo družbe na posameznih trgih, uveljavljanjem lastnih blagovnih znamk, uporabo sodobne tehnologije, s skrbjo za varstvo okolja, celovitim informacijskim sistemom in zadovoljstvom lastnikov kapitala ter s spoštovanjem poslovne etike.





Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokrovitelj



Sponzor odličnosti



Zlati partner



Zlati pokrovitelji



Srebrni pokrovitelj


Bronasti pokrovitelji



Ambasadorji nagrad GZS



Mali pokrovitelj



Glavni pokrovitelj pogostitve

Pokrovitelji pogostitve