Nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke prejme




Zdravko Počivalšek
direktor
Terme Olimia, d. d., Podčetrtek,

kot visoko priznanje za izjemne dosežke trajnejšega pomena v gospodarstvu
 
 

 

Zdravko Počivalšek je bil rojen leta 1957 v Celju, diplomiral je na Biotehniški fakulteti, smer agronomija, v Ljubljani. V letih 1985–1986 je bil član poslovne skupine, ki je uspešno sanirala poslovanje Kmetijskega kombinata Šmarje. Do leta 1994 je bil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah. Podjetje Mlekarne Celeia je v velikem proizvodnem in tržnem razvoju vodil do leta 1999, ko je prevzel vodenje Zdravilišča Atomske toplice, kjer je kot direktor Term Olimia še danes.

Zdravko Počivalšek je velik vizionar, ki zna motivirati sodelavce in povezovati tudi druge dejavnike v okolju v sinergijo potencialov. Ima šestletnega sina, uživa v delu na kmetiji in reji konj, redno igra košarko s prijatelji. 

Družba Terme Olimia, d. d., iz Podčetrtka že vrsto let spada med najuspešnejše družbe v svoji panogi in je za razvoj gospodarstva v občini Podčetrtek in na širšem obsotelskem med najpomembnejšimi. Razvoj družbe je načrtovan dolgoročno, je skrbno voden in usklajen z okoljskimi dejavniki, ki jih na ta način pomaga razvijati in vključevati v celovito ponudbo. Osnovna filozofija družbe je biti najboljši med konkurenti na trgu in vedno ponujati nekaj novega. Zdravko Počivalšek je z uspešnim vodenjem podjetja pozicioniral Terme Olimia tako na slovenskem trgu kot v tujini. Družba je v zadnjih letih zelo povečala investicijska vlaganja v posodobitev in razširitev ponudbe, bila je uspešna pri kapitalskih naložbah in tudi pri širitvi dejavnosti na Hrvaškem. Tam gradijo največji termalni welness center.

Terme Olimia imajo z več kot tridesetletno tradicijo osnovno nalogo, da z zadovoljevanjem človeških potreb po sprostitvi, dobrem počutju, zdravju, lepoti in oddihu pozitivno poslujejo in ustvarjajo dobiček, ki bo slovensko in mednarodno gledano primerljiv. V primerjavi z drugimi zdravilišči ne bodo prisegali samo na zdravje in užitke. Z zavzetostjo in voljo, z novimi idejami in z odprtostjo za nova znanja in izobraževanja želijo z novimi programi v zdravstvu, kulinariki in animaciji postati prepoznavni ponudnik dobrega počutja in prerojenega življenja.





Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokrovitelj



Sponzor odličnosti



Zlati partner



Zlati pokrovitelji



Srebrni pokrovitelj


Bronasti pokrovitelji



Ambasadorji nagrad GZS



Mali pokrovitelj



Glavni pokrovitelj pogostitve

Pokrovitelji pogostitve