Nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke prejme



 

Vojko Čok
Predsednik uprave
Banka Koper, d. d., Koper


 
 


 

Vojko Čok je Primorec, saj se je rodil pred 60. leti na Plavjah. In čeprav se je rodil na dan, ko pri nas praznujemo kulturni dan, ga kasneje življenje ni zapeljalo v kulturne vode. Končal je namreč Ekonomsko fakulteto v Ljubljani in že skoraj vse življenje posveča pozornost številkam, razvoju, analizam in načrtovanju. A to seveda ne pomeni, da ne hodi rad na kulturne prireditve, ki so po njegovem mnenju pri nas močno napredovale, po številu in tudi po kakovosti.

 

Poklicno pot je začel v Luki Koper, leta 1978 je z delom nadaljeval na Banki Koper, njeno krmilo je prevzel leta 1982, vmes je bil tudi predsednik poslovodnega odbora Cimosa. Tudi drugače mu je predsedovanje kar nekako usojeno, saj je predsednik Kluba gospodarstvenikov slovenske Istre, predsednik programskega odbora regionalnih razvojnih programov, predsednik programskega sveta IN-PRIME, da članstva v Upravnem odboru Univerze na Primorskem ter različnih nadzornih svetih in v organih upravljanja Združenja Manager niti ne omenjamo.

Banka Koper je pod njegovim vodstvom prišla med šest največjih in najuspešnejših bank pri nas. Ima pomembno vlogo pri uvajanju brezgotovinskega poslovanja, saj oprav­lja storitve kartičnega poslovanja za dobro tretjino bank v Sloveniji. Vojko Čok si želi, da bi bila banka še naprej tako dobro sprejeta med poslovnimi partnerji, saj le skupaj lahko dosežejo rast in razvoj.

In po čem si bo zapomnil minulo leto? Morda po prodaji lastniških deležev banke v primorskih podjetjih strateškim partnerjem, po uspešno opravljenem pohodu po Kamniško-savinjskih Alpah?

Upa, da bo letošnje leto prineslo več strpnosti v medsebojnih odnosih, da bo standardizacija bančnega poslovanja omogočila poenotenje in cenejše ter hitrejše uvajanje novih storitev na našem trgu in da jim usklajevanje z regulativo Evropske unije in njeno administracijo ne bo vzelo preveč ljudi in volje ter s tem hromilo komercialne aktivnosti.





Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokrovitelj



Sponzor odličnosti



Zlati partner



Zlati pokrovitelji



Srebrni pokrovitelj


Bronasti pokrovitelji



Ambasadorji nagrad GZS



Mali pokrovitelj



Glavni pokrovitelj pogostitve

Pokrovitelji pogostitve