IZOBRAZBA

  • 1974-1978 Gimnazija Ljubljana Šentvid
  • 1978-1983 Univerza vLjubljani - Fakulteta za strojništvo, diplomirani inženir strojništva 
  • 2007 IEDC Bled, Slovenija, MBA

DELOVNE IZKUŠNJE

1984-1986 TRATA, projektni tehnolog 
Projektni vodja za implementacijo novih skupin izdelkov v proizvodnjo

1986-1990 TRATA, vodja razvoja 
Razvoj in uvajanje novih družin električnih pogonov za ventile

1990-1992 TRATA, vodja poslovnega področja
Prenova prodajnega programa
Začetek izvoza Tratinih izdelkov

1992-1993 TRATA, tehnični direktor

1993 -TRATA, direktor družbe
Vodenje privatizacijskega procesa Trate ter prevzema Trate s strani Danfossa. Kot direktor družbe je odgovoren za integracijo in reorganizacijo Trate ter upravljanje osnovnih in podpornih procesov znotraj podjetja: prodaje, razvoja izdelkov, proizvodnje, upravljanje dobavne verige, nabave, kadrovskih virov, kvalitete, financ in računovodstva ter informacijske tehnologije.

2001-DANFOSS DH, podpredsednik, Operations Danfoss District Heating
Danfoss District Heating (DH) je poslovno področje daljinskega ogrevanja in zaposluje 1300 ljudi v 13 proizvodnih enotah od Finske preko Romunije do Kitajske. V zadnjih 3 letih je bila rast poslovnega področja DH 220%. Kot podpredsednik je odgovoren tako za sistematičen razvoj in standardizacijo glavnih procesov in metod/strategij proizvodnje v podjetjih Danfoss DH kot tudi za celotno upravljanje dobavne verige z namenom izboljšanja učinkovitosti in znižanja stroškov. Odgovoren je tudi za reorganizacijo in specializacijo poslovnih enot znotraj DH, sistemov kakovosti, poslovne odličnosti, informacijskih sistemov ter strateške nabave.

2005-2005 DANFOSS DH, generalni direktor Danfoss LPM Finland 
Vodja integracijskega procesa podjetja LPM Finland z Danfossom in vzpostavitve nove vodstvene ekipe glede na potrebe Danfossa.

2007-DANFOSS DH, podpredsednik poslovnega področja COE Components,Danfoss District Heating 
Odgovoren je za razvoj in implementacijo poslovnih strategij z namenom ohranjanja visoke rasti in dobičkonosnosti z razvojem konkurenčnih prednosti, nizkih proizvodnih stroškov, hitre in fleksibilne dobave izdelkov ter širokega portfelja izdelkov.

DODATNA ZNANJA IN DOSEŽKI

  • Na pobudo Danfoss Trate se je leta 2003 ustanovila slovenska nevladna in neprofitna organizacija Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE). Zavod mladim zagotavlja brezplačno podjetniško in ekonomsko izobraževanje. Programa se je v Sloveniji udeležilo več kot 1800 srednješolcev.
  • Član odbora Združenja za elektroindustrijo pri Gospodarski zbornici Slovenije.
  • Ambasador Danfosossvih vrednost v letu 2004.
  • Danfoss Trata je pod njegovim vodstvom prejela veliko nagrad, med njimi nagrado za najboljŠega delodajalca v Sloveniji in 33. v Evropi v letu 2003, najboljšega delodajalca med proizvodnimi podjetji v letu 2006, nagrado za 3. mesto med slovenskimi najuspešnejšimi podjetji v Sloveniji za leto 2006, razglašena je bila za tujega naložbenika leta 2006 v kategoriji srednje velikih podjetij.
  • Danfoss Trata spada med 50 slovenskih podjetij z najvišjo bonitetno oceno. V letu 2008 je bila med tremi nagrajenci, ki so dobili najboljšo bonitetno oceno v preteklem letu.




Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokrovitelj



Sponzor odličnosti



Zlati partner



Zlati pokrovitelji



Srebrni pokrovitelj


Bronasti pokrovitelji



Ambasadorji nagrad GZS



Mali pokrovitelj



Glavni pokrovitelj pogostitve

Pokrovitelji pogostitve