Riko

Armat d.o.o.: ArtDesign, fasadni sistem


 

Naziv inovacije: ArtDesign, fasadni sistem

Avtorji inovacije: Andrej Lovšin, Igor Križman, Boris Lavrič

Podjetje/predlagatelj: Armat, d.o.o.

Kratek opis inovacije: Inovacija rešuje dva izziva:
1. Preprečuje tvorbo toplotnih mostov in pojav kondenzacije v izolacijskem ovoju stavb, kar je pri nizko energetski in pasivni gradnji izrednega pomena. Preprečitev temelji na sredici nosilne konzole konstrukcije, ki je izdelana iz slabo prevodnega materiala. To dolgoročno vpliva na izolativnost in življenjsko dobo ovoja. Od konkurence se razlikuje po nižji ceni, kakovosti in enostavnosti izvedbe.
2. Oblikovanje po želji naročnika/arhitekta in zaščito s standardnimi barvnimi premazi po lestvici ral, lahko pa tudi s spektralno selektivnimi premazi, ki vplivajo na temperaturo v fasadnem ovoju stavb, ali samočistilnimi premazi, ki bistveno izboljšajo izgled take fasade in ji podaljšajo življenjsko dobo. Koncept proizvodne tehnologije je zasnovan tako, da omogoča neposreden prenos arhitektove risbe na elemente fasade in izdelavo želenih vzorcev po sodobnem tehnološkem postopku.

Regijsko priznanje: srebrno priznanje Območne zbornice Posavje

Pokrovitelji in partnerji


Generalni pokroviteljSponzor odličnostiZlati partnerZlata pokroviteljaSrebrni pokroviteljBronasti pokroviteljiLetošnji ambasadorji NagradMala pokroviteljaGlavni pokrovitelj pogostitveMaterialni pokrovitelji